Esküvői meghívó

Rendelés menete

A leggyakrabban felmerült kérdésekre ebben a videóban adunk válaszokat:

 

A leggyakoribb kérdések és válaszok szövegesen Ide kattints

Meghívóinkat a következő három egyszerű lépésben tudjátok megrendelni:

esküvői meghívó rendelés 3 lépésben

1, Meghívó választás

Az „esküvői meghívó” menüpontból lenyíló albumokban találjátok a meghívók képeit és azonosító kódjait. Adott képre kattintva azt nagyobb méretben is meg tudjátok nézni, ilyenkor a képek széleinél felbukkanó nyilakkal tudtok lapozni az albumban. Ha szimpatikus egy meghívó akkor az oldal bal szélén található “Kapcsolatfelvétel” gombra kattintva tudtok árajánlatot kérni, illetve informálódni a lehetőségekről..

Az ajánlatot e-mailben küldjük a megadott címre. Itt nagyon fontos hogy helyes e-mail címet adjatok meg, mivel ha rossz a cím, akkor nem csak ajánlatot nem fogtok kapni, de nem is tudunk arról értesíteni hogy rossz. Minden meghívónk ára a rendelt mennyiség függvényében változik, ezért darabszámra is szükségünk van.

Ha még nem tudjátok a pontos mennyiséget, elég ha egy valószínűsített példányszámot adtok meg. Ilyenkor az össz darabszámra van szükség, nincs jelentősége hogy megoszlik-e (pl. vacsorás / nem vacsorás), különösen, hogy két féle szövegezést felár nélkül tudunk készíteni.

 

2, Betűtípus, szöveg és idézet kiválasztása az esküvői meghívóba

Itt találjátok azokat a betűtípusokat, amelyeket a meghívók nyomásánál fel tudunk használni. Hogy a választás könnyebb legyen, csoportokba rendezve tudjátok megnézni illetve letölteni a fájlokat, amik csoportonként eltérő stílusúak, annak függvényében hogy írásképük szerint milyen meghívóhoz illenek. Persze bármelyik típus használható bármelyik meghívóhoz, akár keverve is. A sor legvégén lévő ikonra kattintva letölthetitek az összes típust egyszerre is. A betűminták megtekintéséhez Adobe Reader szükséges. Legfrissebb verziója ingyenesen letölthető az oldal alján lévő ikonra kattintva. A letöltött minták a képernyőn korlátlanul nagyíthatóak minőségromlás nélkül, így alaposan szemügyre vehetitek őket. A Reader-ben megnyitott fájlokat ki is nyomtathatjátok, ha úgy tartja kedvetek.

Betűszín Érdemes elgondolkodni azon is, hogy milyen legyen a meghívóba nyomott szöveg színe. Arannyal illetve ezüsttel (1-2 elkerülhetetlen kivételtől eltekintve) nem szövegezünk, mivel a tapasztalatok alapján ez sokszor megbosszulja magát. Egyrészről érthető, hogy mindenki azt gondolja hogy a fémes színek elegáns mivoltuk miatt még inkább ünnepélyessé teszik a meghívót, a gyakorlatban azonban azt látjuk hogy ez nagyban csökkenti a szöveg olvashatóságát. Az esküvői meghívók jelentős része hasonló elgondolásból kiindulva eleve csillogó papírból készül. Erre ha rányomjuk a tükrösen csillogó szöveget, ami általában egy vékony vonalú, “kacifántos” betűtípussal van nyomva, nagyon nehezen olvasható végeredményt kapunk. Ez főleg akkor kritikus, ha ugye például a nagyi nem tudja elolvasni az unokája meghívóját…

Szöveg Gyakorlatilag bármilyen szöveget bele tudunk nyomni bármelyik meghívóba. Azoknak, akiknek nincs ötletük, hogy hogyan is fogjanak hozzá, adunk némi segítséget a megfelelő almenü pontokra kattintva. Találtok szövegezést külön a klasszikus- illetve a vidámabb hangvételű esküvői meghívókhoz is. Szövegezésnél érdemes figyelembe venni a meghívó terjedelmét, tehát ha például a pár mindkét tagja választ idézetet (2 db idézet) és lesz a lagzi előtt ebéd és még a szöveg is hosszú, akkor érdemes olyan meghívót választani több lapos, vagy többrét hajtott (a képeken ez nem mindig látszik, de segítünk választani, ha van pár kiszemelt “áldozat”).

3, Megrendelés

Ha megfelel az ár és megvan minden tartalmi dolog, akkor azt egy e-mailben el kell küldenetek. A feladó e-mail címére ez alapján küldeni fogunk egy látványtervet, ami már jó eséllyel teljesen úgy néz ki mint a kész meghívó. Ott már abban a meghívóban lesz az a szöveg, azzal a betűtípussal stb. Ilyenkor ezt a vázlatot meg tudjátok nézni (szintén korlátlanul nagyítható benne a szöveg), ki tudjátok nyomtatni.

Ide kattintva meg tudtok nézni két minta vázlatot:


A vázlat mérethelyes, tehát ha nyomtatás előtt (Adobe Readert használva) a “Page scaling” opciót “None”-ra állítjátok akkor a kinyomtatott képen mind a meghívó, mind a szöveg akkora lesz mint majd a valóságban. Jó nem? A Reader legfrissebb verzióját innen tudjátok letölteni (ingyenes):

Ha valamin még csiszolni kell, akkor azt megírjátok, mi módosítjuk és újra elküldjük. Addig levelezünk így, míg azt nem írjátok, hogy lehet nyomni. A levélváltások előtt/közben előleget kérünk az akkor már tisztázott végösszeg alapján. Ez történhet személyesen vagy utalással is, az esetek többségében 10 ezer forint körül mozog. Az előleg kifizetésétől kezdve a választott meghívóra a megrendelés “éles”, tehát a darabszámon csökkenteni nem tudunk és a növelése már utánrendelés, mivel az addig megbeszélt (árajánlatot is erre kértetek illetve adtunk) mennyiségű üres meghívók előkészítését/beszerzését ezzel párhuzamosan már megkezdjük, hogy tudjuk tartani a rövid átfutási időket).

Ha elkészültek a meghívók, akkor szintén vagy személyesen átadjuk, vagy futárszolgálattal elküldjük egy megadott címre (akár a munkahelyeden is átveheted!), a fennmaradó összeget pedig a futárnak kell kifizetned. Az átfutási idő általában 1 hét, (ez attól is függ hogy mennyire gyorsan tudjuk a végső fázist elérni), prémium albumok meghívói esetén 2-3 hét.