Esküvői meghívő tervezés – ezekre figyelj!

Már elkezdtétek szervezni az esküvőt, de legalábbis megvan a dátum, és a következő lépés az esküvői meghívó tervezése? Ne feledjétek, hogy az esküvőn mindennek tökéletesnek kell lennie, így a meghívókra is kiemelt figyelmet kell fordítanotok, hiszen elég egy apró hiba is ahhoz, hogy komoly bonyodalmakkal kelljen szembenéznetek. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a szempontokat, amelyek szem előtt tartásával az esküvői meghívó tervezése nem jelent majd problémát számotokra sem.

Az első tényező, ami problémákat okozhat, az idő. Érdemes minél korábban elkezdeni az esküvői meghívó tervezését, hogy mielőbb leadhassátok a megrendelést a kiválasztott nyomdának, hiszen a nyomdai előkészítés hosszadalmas folyamat, ami alaposan keresztülhúzhatja a számításaitokat, és csak ezek után kezdődhet meg a nyomtatás, ami szintén időt vesz igénybe. A tervekre szintén sok idő fog elmenni, ezért iktassátok be már a folyamat legelején az esküvői meghívó kérdését.

A következő, ami igénybe fogja venni az időtöket, maga a tervezés, amihez jól teszitek, ha felkértek egy tapasztalt grafikust, vagy olyan nyomdát választotok, ahol van bőven lehetőség a választásra. Ha hozzánk fordultok az esküvői meghívó tervezésével kapcsolatban, akkor több, mint 1000 féle mintából választhattok, és már ez a szám is mutatja, hogy nagyságrendileg mennyi időre lesz szükségetek, mire a kezetekben tarthatjátok a meghívókat.

Amikor a grafika kérdését sikerült megválaszolni, akkor következik a szövegezés, amihez viszont nem kaptok segítséget: Nektek kell kitalálni, hogy mi is kerüljön a meghívóra! Minimális iránymutatást azért adunk, hiszen komoly tapasztalatunk van már az esküvői meghívók tervezésében: legyen rajta az időpont és a helyszín, az érkezési időpont, az elvárt öltözék, vagyis a dress code, valamint a nászajándék kérdése (kell-e, vagy sem, mit szeretnétek kapni, stb.) és természetesen egy kedves, invitáló jellegű szöveg, ami tükrözi az esküvő hangulatát és a személyiségeteket. Nagyon fontos: ügyeljetek a helyesírásra!

Amennyiben segítségre van szükségetek az esküvői meghívó tervezésében, forduljatok hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!