Gyakori kérdések a meghívó készítése és rendelése kapcsán

Összerakottak a meghívók?

A meghívók összeszerelését csak akkor végezzük el, ha az komolyabb eszközöket kíván. Ilyen például ha ömledékragasztóval kell ragasztani vagy ha gerincet kell tűzni. Ezeket természetesen elkészítjük. Más esetekben a meghívókat “lapra szerelten” küldjük, aminek több előnye is van. Egyrészt nem nyomódnak össze a meghívók szállítás során (ez különösen a masnizott és brossal díszített típusokra igaz), másfelől hogy így lényegesen hamarabb elkészülnek (és még olcsóbb is, mintha mi raknánk össze). A feladattól ne rémüljetek meg, minden így küldött elem öntapadó és a teendő csupán annyi, hogy pl. masnit kell kötni a szalagból, vagy az öntapadó elemeket összeilleszteni. Még senkinek nem okozott gondot, a visszajelzések alapján ez általában inkább édes teher :-)

Minden meghívó elérhető ami az oldalon látható?

Nem feltétlenül, főleg szezonban. A készlet napról napra változik és cserélődik, ezért azt javasoljuk, hogy amíg vissza nem jelzünk, hogy felvettük a rendelést, addig a második legjobban favorizált meghívó kódját is őrizzétek meg. Nem gyakori, hogy valaki pont abba trafál bele a több mint 1000 típusból, amiből már nincs annyi amennyire szükség lenne vagy hogy kifutó típus és már nem is lesz elérhető, de előfordul, fel kell rá készülni.

Mennyi idő alatt készülnek el az esküvői meghívóink?

A standard albumok kb. 1 hét alatt, a prémium albumok kb. 2-3 hét alatt.
Előfordulhat hogy bizonyos típusokból beszállítói hibából kifogyunk vagy valami más olyan probléma merül fel amiről nem tehetünk, de ez egyrészt nagyon ritka, másrészt mindig próbálunk azon lenni, hogy mihamarabb megoldást találjunk (esetleg alternatív megoldást keresünk).

Nem egyforma szöveggel szeretnénk a meghívókat…

Megoldható hogy a teljes mennyiséget felosszátok pl. vacsorás/nem vacsorás vagy tegezős/magázós darabszámokra tetszés szerint. Itt szóba jöhetnek az idegen nyelvű mennyiségek darabok is. Plusz költségbe nem kerül, a kész szövegeket e-mailben kell megkapnunk.

Egyedi esküvői meghívót szeretnénk saját grafikával. Megoldható?

Természetesen igen. A standard folyamattól ez annyiban tér el, hogy meg kell beszélnünk milyen típusú papírra legyen nyomva, illetve hogy a meghívó mekkora méretű, legyen és hol legyen hajtva.
Úgyanúgy grafikai tervet készítünk nyomás előtt mint a klasszikus eljárás során, így a hibák, félreértések kizárhatóak.
Egyedi esküvői meghívó kapcsán mérlegeljétek azt is, hogy le kell mondanotok azokról a nyomdai eljárásokról amik a szériában készülő meghívóknál jelen vannak, mint például a dombornyomás, stancolás (formára vágás) vagy aranyozás. Ezek olyan metódusok, amelyek előkészülete és szerszámköltsége kis mennyiségnél többszöröse az elkészült termékeknek, így gyakorlatilag megfizethetetlenné teszik a meghívókat az átlagos 40-100 db esetén.

Minimális rendelési mennyiség van-e?

Nincs. Azt figyelembe kell venni viszont, hogy a fajlagos árak a mennyiség növelésével csökkennek, mivel az előkészítési munka ára fix, így nem mindegy hogy az pl. 10 vagy 80 darabon oszlik meg.

Mi van akkor ha elszámoltuk a mennyiséget és kellene még pár darab?

Mindenkit bátorítunk arra, hogy ezt elkerülendő rendeljen 3-4 darabbal többet (már csak anyagi megfontolásból is, mivel az utánnyomás már más árfekvés). Ha mégis kifogytatok, kb. 3-14 nap alatt tudunk utánnyomni.

Meg tudjuk-e nézni a meghívókat személyesen?

Erre általában sajnos nincs mód.

Mintadarabot kaphatunk-e?

Meghaladja a kapacitásunkat a minta küldése. Ha valami nem derül ki a képek alapján, akkor szívesen válaszolunk a telefonon feltett kérdéseitekre, vagy e-mailben küldünk további fotókat.

A meghívók megjelenésén lehet-e változtatni?

Alapvetően nem. Néhány típus elérhető több színű kivitelben, illetve másoknál lehetőség van arra, hogy például a kék szalagot/masnit bordóra cseréljük. Elhagyni tudunk a meghívókból, pl. a képen szalagos/betétlapos meghívót szállítani tudjuk szalag/betétlap nélkül.

Jár-e a meghívóhoz boríték?

Többségüknek van saját – többnyire mérethelyes – borítékja. Van néhány dobozos darab, melyek jellemzően személyes átadásra készültek, így ezekhez nincs. (Az árak tartalmazzák a boríték árát is.) A leírásban általában szerepeltetjük, hogy van-e. Árulkodó lehet az is, ha a fotón nem látható boríték, akkor jó eséllyel nem része a meghívónak. Több esetben tudunk adni borítékot ahhoz is, aminek nincs sajátja.

A meghívók szövegezése hogyan történik?

A szöveget teljes mértékben Ti adhatjátok meg, nem kell ragaszkodni semmilyen sablonhoz. Ha nincs ötletetek akkor a honlapunkon találtok néhány változatot segítségként.
Az idézet (amennyiben lesz) szintén tetszőleges, szükség esetén ebből is találtok párat oldalunkon.
A szövegezés betűtípusát a honlapunkon található 74 féléből tudjátok kiválasztani.

A szövegezés színe és elrendezése módosítható?

Igen, teljes mértékben. Az első látványtervet az alapján készítjük, amit mi javaslunk (vagy ha megbeszéltük előre akkor már az alapján), de utána bármit meg tudunk változtatni az elrendezésen az alapján ahogy szeretnétek.
Csak akkor kezdjük nyomni a meghívótokat, ha azt a visszajelzést kapjuk, hogy minden rendben. Fémes színekkel (arany, ezüst, bronz) nem nyomunk szöveget, csak kifejezett kérésre, akkor viszont az ezekkel járó többletköltséget és plusz átfutási időt a vázlat készítése előtt meg kell beszélnünk. Ez akkor is igaz, ha az oldalon szereplő minta fémes szövegezésű (tehát az ár NEM arra vonatkozik, az csak egy lehetséges megvalósítási forma).

Hogyan történik a fizetés, kell-e előleg?

A megrendelést követően előleget szoktunk kérni, aminek paramétereit e-mailben küldjük el. A fennmaradó összeget átvételkor kell fizetni a futárnak a postaköltséggel együtt. A beérkezett előleg után lesz aktív a leadott rendelésetek.

Mennyibe kerül a házhoz szállítás?

1510 Ft. Időgarantált (1 napos) üzleti csomag. MPL.

Honnan tudjuk meg ha elkészültek az esküvői meghívóink?

E-mailben jelezzük. Ha az MPL viszi a csomagot akkor arról is kaptok egy automatikus levelet hogy mikor fogja kézbesíteni, mennyit kell fizetni és hogy milyen csomagszám alapján tudtok érdeklődni a csomagotok felől.